مدیرکل دفتر مهندسی و مطالعات سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری ضمن اشاره به اینکه سالانه حدود ۱۲ هزار هکتار جنگل در کشور تخریب میشود، گفت: مساحت جنگلهای شمال از سال ۱۳۳۶ تا ۱۳۴۰ بیش از دو میلیون هکتار بود در حال حاضر نیز با در نظر گرفتن وسعت اراضی جنگلکاری شده وسعت این جنگلها به حدود حدود دو میلیون و ۷۳ هزار هکتار میرسد.
سیل سال ۸۰ در گلستان با بیش از ۵۰۰ کشته و مفقود در مقایسه با سیلهای سال ۲۰۰۱ میلادی از نظر تلفات انسانی مقام اول و از نظر خسارتهای مالی مقام پانزدهم را داشت. شدت بارندگی در شب قبل از جاریشدن سیل تا حدی بود که عرض رودخانه از ۱۰ متر به ۴۰۰ متر رسیده بود و حجم آبی که در استان گلستان جاری شده بود چیزی حدود ۱۹۰ میلیون متر مکعب اعلام شد.
یک زمین شناس مدعی شد: ایران طی یک دوره ۳ تا ۴ دهه با خشکسالی روبرو بوده و از سال گذشته این دوره با بارشهای بیشتر گویا به پایان رسیده و با توجه به شواهد، نظریه آغاز دوره ترسالی بعید به نظر نمیرسد.
بنا به آمار سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در حال حاضر ۸۵۰ هزار هکتار از عرصههای جنگلی زاگرس زیرکشت کشاورزی است که با اجرای قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، کشاورزان میتوانند برای این عرصهها ادعای مالکیت و درخواست سند کنند. شاید بتوان گفت که اجرایی شدن این قانون موجب بروز سوءبرداشت و مشکلات مختلفی شده و برخی با تصرف ...
مهران زند با اشاره به ضرورت بررسیهای اقلیمی در تعیین دوره بازگشت سیل لرستان گفت: با اینکه بررسی سیلابها و چگونگی وقوع و مراحل شکلگیری آن عمدتاً در حوزه علم هیدرولوژی (آبشناسی) قرار میگیرد اما شرایط جوی و خصوصاً بارش و مشخصات آن (شدت، مدت و فراوانی) بهویژه در بازه کوتاهمدت، نقش بسیار موثر و تعیینکنندهای در وقوع سیل دارد بنابراین برای تحلیل سیل ...
مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری گفت: ایران چهارمین کشور سیلخیز دنیاست و حدود ۲۶ درصد از پهنه کشور در معرض سیل های شدید و طغیانی قرار دارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در راستای توسعه جنگلکاری گفت: امسال ۶ هزار میلیارد ریال برای توسعه جنگل کاری در مناطق زاگرس نشین هزینه می شود.
سیلابهای فروردین ماه ۹۸ اگر چه خسارات فراوانی به جای گذاشت، اما درسهایی نیز برای ما و مسئولان نیز به همراه داشت و نقاط ضعف ما را در مدیریت منابع آبی به چالش کشید.
دکتر نادرقلی ابراهیمی درحاشیه کنفرانس بینالمللی گردوغبار در جنوب غرب آسیا که در دانشگاه زابل برگزار گردید، در جمع خبرنگاران، گفت: ما در شرایطی قرار گرفتیم که علاوه بر شرایط تغییر اقلیم، دستکاری بشر بر روی حوزهها و بینظم کردن حوزههای آبخیز هم اراضی و مراکز ما را متاثر کرده است، مثلاً در منطقه سیستان کاهش ورودی حق آبه مسلم ما از کشور همسایه را منجر ...
در نشست بررسی تحلیلی وقایع سیل اخیر در ایران که عصر روز گذشته در دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، رییس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری از نبود مدیریت یکپارچه حوضههای آبخیز انتقاد کرد و بهلول علیجانی، اقلیم شناس، یکی از ویژگیهای تغییر اقلیم را افزایش پدیدههای «فرین» (حوادث جوی نادر) دانست.
برنده سیلهای ویرانگر اخیر سدسازان بودند چرا که در فقدان عملیات گسترده آبخیزداری و مدیریت حوضههای آبخیز در مناطق مختلف کشور، سدها توانستهاند خودی نشان دهند تا از آنها به عنوان یکی از راهکارهای اصلی کنترل سیل نامبرده شود. اما آیا واقعا سدسازی راهکار اصلی کنترل سیل و ذخیره آب در کشور است؟
تا اواخر سال گذشته ۷۱ درصد از مساحت استان خراسان شمالی با پدیده خشکسالی مواجه بوده است و این امر قسمتهای مختلف استان همچون بخش کشاورزی، تأمین آب شرب حوزه روستایی و شهری و … را درگیر خود کرده است. این درحالی ست که از اواخر سال گذشته تاکنون خراسان شمالی با ریزش نزولات آسمانی با حجم خیلی زیاد و قابل توجهی در این استان مواجه بوده است.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه سیلهای اخیر باعث ورود حجم زیادی از رسوبات به رودخانهها و تالابها شده است، گفت: این رسوبات میتواند باعث پر شدن مخزن تالابها، تغییر زیستگاهها و جابجایی برخی گونههای آبزی شود. / مدیرکل دفتر اکوسیستمهای تالابی سازمان حفاظت محیط زیست، گفت: هیچ گزارشی مبنی بر آلودگی نفتی ...
سید محسن حسینی، کارشناس شرکت آب منطقه ای گلستان، معاون سابق بهره برداری این شرکت و دبیر سابق کارگروه سیل استان و کمیته رودخانه های مرزی، گفت: همان روزی که هواشناسی گزارش خود را در ارتباط با بارش ها ارائه کرد و اخطار داد، جلسه کمیته بحران شرکت آب منطقه ای استان گلستان برگزار شد. شاید برخی بگویند بعد از واقعه به جای گشتن به دنبال مقصر و علل و ریشه ...
سامانه بارشی که از ابتدای امسال در اغلب نقاط کشور فعال شد در برخی نقاط سیل های سنگینی را به راه انداخته و خساراتی در پی داشته است با این حال چشم امید همه به سیلاب هایی است که با ذخیره سازی و مدیریت آنها بتوان کم آبی را جبران کرد.
مجری مسئول طرح اطلس سیل گفت: بر اساس نقشههای پهنه سیلگیر پلدختر، معمولان و آققلا پیشبینی شده بود که در صورت وقوع سیل با دوره بازگشت ۵۰ ساله، بخشهایی از مناطق مسکونی فعلی زیر آب میرود.
سیل های اخیر جاری شده در مناطق مختلف کشور، علاوه برسیراب کردن زمینهای خشک، مصائب و رنج های بسیاری نیز به همراه آورد؛ اما با استفاده از فناوری های دانش بنیان، می توان این آلام را تا حدودی کاهش داد.
زیست آنلاین: بدون شک علاوه بر شرایط طبیعی وقوع بارش، دستکاریهای غیراصولی در طبیعت و ساخت و سازهای غیرکارشناسی، در تشدید ابعاد سیلابهای حاصل از این بارش ها تاثیر چشمگیری داشته است. از طرفی تناوب وقوع حوادث حدی خشکسالی و سیل در دهههای اخیر رو به افزایش بوده و ریسک سیلاب نیز روند افزایشی داشته و خواهد داشت؛ از این رو اتحادیه انجمنهای علمی علوم آب،...
مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری ضمن اشاره به آخرین وضعیت آبخوانهای کشور پس از بارندگیهای اخیر گفت: عمده آبخوانهای دشتهای مهم و اصلی کشور بیلان منفی و تراز آبی بسیار پایینی دارند که به هیچوجه با یک دوره بارش خوب متعادل نمیشوند.